Lebron Džejms za Telegraf o Nikoli Jokiću: "Takav talenat! Zaslužio je sve što je dobio, on je sjajna osoba"

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Prva zvezda američkog Drim tima ističe da će Srbija biti odlična na Olimpijskim igrama

Košarkaši Srbije poraženi su od reprezentacije Amerike sa ubedljivih 105:79 u Abu Dabiju, pa se sa Arabijskog poluostrva vraćaju sa dva poraza, od Australije i Amerike.

Posle meča, pred medije je stao Lebron Džejms, prva zvezda tima i as Lejkersa.

On je istakao da je Srbija dobar tim, koji odlično deli loptu, a posebno je nahvalio Nikolu Jokića.

- Oni su zaista dobar tim. Lopta se dobro kreće, dele je. Pokreću tela, mogu da šutiraju. Džoker je tako veliki igrač. Imaju dosta talenta. Biće zaista dobri na Olimpijskim igrama. Verujem da su i u našoj grupi. Mislim da će biti zaista dobri.

Reporter Telegrafa pitao je Lebrona da li je lakše igrati u timu sa Nikolom Jokićem kao na NBA Ol staru, ili kao sada protiv njega.

- Očigledno je lakše kada je on tvoj saigrač jer on sve olakšava. Uvek je izazov igrati protiv njega jer je tako veliki talenat. Zaslužuje sav respekt. Zaslužio je sve što je dobio, ne samo sa svojim nacionalnim timom, već i sa Denver Nagetsima. On je sjajna osoba takođe. Veliki momak.

Lebron Džejms, Nikola Jokić Foto: Giuseppe CACACE / AFP / Profimedia

Lebron je istakao da je Stef Kari na početku meča pogocima otvorio mnogo aspekata igre Amerike za nastavak meča.

- Očigledno smo to osmislili iz tog razloga, da ga pokrenemo. Kada postigne jedan pogodak, vidite kako se otvaraju ostali aspekti njegove igre, za ceo ostatak meča, za sve nas. Postavio je ton i mi samo pokušavamo da nastavimo da držimo tempo.

As Lejkersa je naglasio i da ovaj tim Amerike ima još mnogo prostora za napredak.

- Još uvek imamo mnogo prostora za napredak, ali želimo da nastavimo da se poboljšavamo i ne propuštamo prilike. Osećam da smo večeras napredovali.

Osvrnuo se nakon pitanja novinara i na probleme koje je Amerika imala protiv Srbije u prvom delu igre, kada je Srbija gurala loptu napred i igrala tranziciju.

- Mi samo želimo da budemo bolji. Međusobno smo odgovorni. Gledamo puno snimaka kako bismo se poboljšali jer nemamo mnogo vremena za mnogo treninga. Dosta naše kontinuitete i hemije gradimo u sobi za snimanje. Ključno je za nas da nastavimo da napredujemo nakon večerašnje utakmice, idemo u sledeću.

Posebno je nahvalio saigrača iz Lejkersa, Entonija Dejvisa.

Entoni Dejvis, NBA Ol Star All Star 2024 Foto: Filip Plavčić

- Gledam to svaki dan. Bio je moj saigrač poslednjih šest godina. On je jedan od tih talenata kakvih nema mnogo. Uvek je zadovoljstvo biti u istom programu s njim.

Nahvalio je Lebron i gostoprimstvo organizatora u Abu Dabiju.

- Bilo je sjajno. Dočekali su nas raširenih ruku. Znam da su NBA globalne utakmice bile ovde pre. Znam da je tim SAD bio ovde prošle godine. Gostoprimstvo je odlično i sjajno smo se proveli. Sve je bilo odlično. Zaista smo uživali. Nažalost, moramo da odemo sutra i krenemo za London. Bio je to sjajan put.

Na kraju je istakao i da se tim bolje povezao i da je napredovao pred nastavak priprema za Olimpijske igre.

- Da, ovo je bila sjajna nedelja za nas ovde. Imali smo priliku da zaista imamo neke dobre treninge. Imali smo dve dobre utakmice. Imali smo nekoliko odličnih sesija snimaka. Iskoristili smo ovaj period veoma mudro i u našu korist dok smo bili ovde tokom poslednje nedelje. Želimo da nastavimo i kada odemo u Veliku Britaniju.

(Telegaf.rs)

Video: Pitali smo Stiva Kera da uporedi Jokića u reprezentaciji i NBA: "On je najbolji košarkaš na svetu"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA